• VPŠ A SPŠ MV V PRAZE | Pod Táborem 102/5, 190 24 Praha 9 – Hrdlořezy

Den otevřených dveří v Praze přilákal téměř tisíc zájemců

V pátek 1. prosince 2023 se u nás na škole v Praze uskutečnil dlouho očekávaný den otevřených dveří. Akce, zaměřená pro všechny zájemce o studium na policejní škole či o širší téma policejní práce, překvapivě přitáhla téměř tisíc zvědavců, a to navzdory mrazivému počasí a hustému sněžení.
Návštěvníci měli jedinečnou příležitost nahlédnout do každodenní práce různých útvarů Policie České republiky. Mezi prezentovanými jednotkami nechyběla jízdní policie, cizinecká policie, specializovaná pohotovostní jednotka, kynologický tým či oddělení policejních dronů. Velmi zajímavá byla demonstrace práce policejních kynologů, kteří předvedli, jak probíhá zadržení pachatele s využitím výcviku psů, nebo také ukázka kroužku policejní taktiky, která nadchla všechny přítomné. Návštěvníci si mohli prohlédnout i mobilní operační centrum a nejlépe vybavená vozidla PČR.
Den otevřených dveří se stal nejen příležitostí k prohlídce areálu a zařízení školy, ale také poskytoval příležitost získat klíčové informace o podmínkách přijetí, struktuře odborných předmětů, možnostech ubytování a budoucích uplatněních po absolvování školy. Odborníci ze školy a Policie ČR spolu s našimi žáky odpovídali na dotazy návštěvníků a poskytovali také rady ohledně přípravy na přijímací zkoušky.
Návštěvníci si rovněž mohli prohlédnout školní prostory včetně učeben, knihovny, tělocvičny, úpolovny, posilovny a internátu.

 

Veškeré fotografie si můžete prohlédnout v online fotogalerii školy po kliknutí zde

dod 2023

VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MV V PRAZE

Pod Táborem 102/5
Praha 9 – Hrdlořezy

Loc: 50°5′24″N, 14°30′44″E

PODPORUJÍ NÁS

Logo skps prahalogo skp verze 1

SEKCE STŘEDNÍHO POLICEJNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ SOKOLOV

Komenského 759
356 01 Sokolov

Loc: 50°17.83429'N, 12°63.90087'E

VÝCVIKOVÉ A VZDĚLÁVACÍ STŘEDISKO KRYŠTOFOVY HAMRY

Kryštofovy Hamry č.p. 15
okres Chomutov

Loc: 50°30′11″N, 13°08′08″E

INFORMAČNÍ SYSTÉMY ŠKOLY