• VPŠ A SPŠ MV V PRAZE | Pod Táborem 102/5, 190 24 Praha 9 – Hrdlořezy

Mistryně ČR v silovém čtyřboji jsou z policejní školy

Historického úspěchu se podařilo našim žákyním dosáhnout ve dnech 21. - 22. 3. 2024 v Karviné, kde se konalo republikové finále v silovém čtyřboji. Do Karviné se sjelo přes 17 nejlepších škol z celé republiky.
Dívky ve složení Kačka Pečená (3. A), Veronika Veselá (3. C), Elen Hoffmannová (2. C) a Kristýna Dvořáková (2. B) ohromily celou Karvinou. Hned první den zaznamenaly velký úspěch. V hodu medicinbalem přes hlavu vytvořila Elen Hoffmannová rekord mistrovství (13,27 m) a svůj loňský rekord posunula ještě o metr. Dívky jí zdatně sekundovaly hody přes deset metrů. Ujaly se tak průběžné první pozice a tu už do konce soutěže nepustily. Druhý den se blýskly skvělým šplhem (Kačka i Elen osobní rekordy). Kačka dokonce nejlepším výkonem soutěže, a tedy vítězstvím v disciplíně. Trojskok jen umocnil náš náskok. Kristýna si také udělala osobní rekord. I při sed-leh se holky vyznamenaly. Všechny si udělaly osobní rekord, Kačka čtvrtý nejlepší výkon soutěže. Z Karviné si tak odvážely titul mistryň České republiky v silovém čtyřboji, 3.místo v individuálním pořadí jednotlivkyň, rekord šampionátu v hodu medicinbalem (Elen Hoffmannová), individuální vítězství ve šplhu (Kačka Pečená) a spoustu skvělých zážitků.
Družstvo chlapců postihly před mistrovstvím zranění a nemoci, a tak doznalo značných změn ve složení. Tahounem družstva byl Petr Riedel (3. B), který stejně jako loni zazářil zejména výkonem ve vznosech (41). Tento výkon patřil mezi čtyři nejlepší celé soutěže. Své snažení a působení ještě podtrhl osobními rekordy ve shybech (24), benchpressu (41) i trojskoku. Daniel Šedivý (3. C) pomohl chlapcům zejména v trojskoku a v benchpressu, mezi silné disciplíny Honzy Vu (1. B) patřily vznosy a trojskok a Martin Švorc (2. A) podpořil kluky hlavně ve shybech a vznosech. Všichni tři jmenovaní byli nominováni na poslední chvíli, a tak jeli na závody bez předešlých zkušeností. Výborně se se situací srovnali a pomohli našemu družstvu umístit se v celkovém pořadí uprostřed startovního pole, porazit mimo jiné i Střední policejní školu z Holešova a zůstat jen jednu příčku za Bezpečnostně právní školou z Brna.
Všem zúčastněným moc gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci a skvělý zodpovědný přístup.

pplk. Mgr. Klára Hoskovská
pplk. Mgr. Luděk Moravec

Fotografie si můžete prohlédnout po kliknutí zde

sil viceboj 24

VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MV V PRAZE

Pod Táborem 102/5
Praha 9 – Hrdlořezy

Loc: 50°5′24″N, 14°30′44″E

PODPORUJÍ NÁS

Logo skps prahalogo skp verze 1

SEKCE STŘEDNÍHO POLICEJNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ SOKOLOV

Komenského 759
356 01 Sokolov

Loc: 50°17.83429'N, 12°63.90087'E

VÝCVIKOVÉ A VZDĚLÁVACÍ STŘEDISKO KRYŠTOFOVY HAMRY

Kryštofovy Hamry č.p. 15
okres Chomutov

Loc: 50°30′11″N, 13°08′08″E

INFORMAČNÍ SYSTÉMY ŠKOLY