• VPŠ A SPŠ MV V PRAZE | Pod Táborem 102/5, 190 24 Praha 9 – Hrdlořezy

Letní kurz sportu a pobytu v přírodě třídy 3. D

Předposlední červnový týden byl ve znamení pohybu v přírodě. Sokolovská třída 3. D se účastnila letního kurzu sportu a pobytu v přírodě, kterému všichni přezdívali „kurz přežití“. První den kurzu začal na chomutovském nádraží, odkud se vyráželo na kole skrze Bezručovo údolí do oblíbených Kryštofových Hamrů (27 km). Druhý den začali žáci v loděnici Karlovy Vary, odkud je čekalo splutí do kempu Na Špici (učitelé ujeli 17,5 km, někteří žáci o dost více). Před vyplutím se všichni tréninkově „cvakli“, aby nebyli překvapeni z otočení lodi a náhodné degustace řeky Ohře. Stavění stanů, gulášek a táborák zakončil prosluněné úterý.

Třetí nejnáročnější den opět všichni žáci vypluli po řece Ohři do města Perštejn (21,3 km), odkud posilněni proslulými těstovinami se špenátem vyrazili směr Kryštofovy Hamry. Zdolání trasy dlouhé téměř dvacet jedna kilometrů, navíc za silného deště, bylo pro všechny velkou výzvou, kterou úspěšně zvládli. Čtvrtý den byl ve znamení regenerace, turnaje v ping pongu a  deseti kilometrové procházky na Jelení horu, která nabízí neopakovatelný výhled na zdejší přírodu. Nakonec nechybělo závěrečné vyhodnocení kurzu a opékání buřtů.

V pátek se všichni rozloučili s výbornou kuchyní v Kryštofových Hamrech a vydali se na závěrečné cyklistické kilometry směr cílové vlakové nádraží v městě Ostrov nad Ohří (38 km).

Děkuji tímto personálu Kryštofových Hamrů za skvělou spolupráci a péči, se kterou se o nás starali, dále sokolovskému SRPŠ za ekonomickou stránku věci, magistru Vildovi Holému za střežení nočního klidu. Zvláště děkuji pedagogům kpt. Mgr. Lence Zapletalové, LL.M. a plk. Mgr. Radku Bláhovi za nadstandardní činnosti během celého kurzu a skvělou náladu. Závěrem děkuji všem žákům za reprezentativní chování, pozitivní náladu a zvládnutí všech kilometrů na vodě i v nelehkém horském terénu.

 

kpt. Mgr. Jan Kolář

 

photo collage.png 1

VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MV V PRAZE

Pod Táborem 102/5
Praha 9 – Hrdlořezy

Loc: 50°5′24″N, 14°30′44″E

PODPORUJÍ NÁS

Logo skps prahalogo skp verze 1

SEKCE STŘEDNÍHO POLICEJNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ SOKOLOV

Komenského 759
356 01 Sokolov

Loc: 50°17.83429'N, 12°63.90087'E

VÝCVIKOVÉ A VZDĚLÁVACÍ STŘEDISKO KRYŠTOFOVY HAMRY

Kryštofovy Hamry č.p. 15
okres Chomutov

Loc: 50°30′11″N, 13°08′08″E

INFORMAČNÍ SYSTÉMY ŠKOLY