• VPŠ A SPŠ MV V PRAZE | Pod Táborem 102/5, 190 24 Praha 9 – Hrdlořezy

Spolek - úvodní informace

Spolek rodičů a přátel školy při Vyšší policejní škole a Střední policejní škole Ministerstva vnitra v Praze (dále "Spolek") byl založen při znovuobnovení středního policejního vzdělávání v listopadu 2016. Je zapsaný pod spisovou značkou L 66801 u Městského soudu v Praze, se sídlem na adrese školy (Pod Táborem 102/5, Hrdlořezy, 190 24 Praha 9), pod přiděleným IČO 05482747.
 
Spolek  představuje neziskové dobrovolné sdružení členů -zákonných zástupců žáků Střední policejní školy Ministerstva vnitra v Praze (dále jen „SPŠ MV v Praze“ nebo „škola“)- s cílem spolupracovat s vedením školy a jejím pedagogickým sborem a zároveň hájit zájmy zákonných zástupců a žáků SPŠ MV v Praze při jednání s vedením školy a pedagogickým sborem. Činnost Spolku je tedy zaměřena na koordinaci a těsnou spolupráci ve vztahu rodiny a školy, na účinnou pomoc škole při plnění jejího poslání v oblasti výchovné, materiální, finanční, volnočasové apod.
 
Hlavní cíle Spolku:
a) může působit na rodiny a pomáhat rodinám ve správné výchově žáků v rodině;

b) pomáhá vedení školy a těsně s ním spolupracuje při plnění úkolů vyplývajících z plánu práce a koncepce školy na daný školní rok a předkládá návrhy na její zlepšení,
c) předkládá vedení školy podněty a doporučení ke zlepšení podmínek a zabezpečení školy v oblasti materiální, provozu školy, hygienických a stravovacích podmínek žáků, podílí se na vyřizování stížností rodičů a žáků;
d) podle svých možností a v souladu se svými Stanovami přispívá škole dobrovolnou pomocí svých členů, dle možností i materiálními a finančními prostředky při zajišťování výchovně vzdělávací činnosti a zlepšování školního prostředí;
e) zajišťuje ve spolupráci se školou různé kulturní, sportovní a společenské akce;
f) spolu se třetími subjekty (sponzory, donátory) pomáhá škole s pořádáním a materiálním zabezpečením rozvoje výchovy a vzdělávání, sportovních a společenských aktivit spojených s aktivitami žáků, ať již finančními prostředky anebo dobrovolnou činností svých členů.

 
 
 
Fungování Spolku je zakotveno ve stanovách, které je možné, v aktuálním znění nalézt na odkazu: Veřejný rejstřík a Sbírka listin - Ministerstvo spravedlnosti České republiky (justice.cz)
 
Nejvyšším orgánem Spolku je Rada rodičů, která je tvořena volenými zástupci jednotlivých tříd ve všech ročnících. Každý ze zákonných zástupců tak v Radě rodičů reprezentuje jednu třídu. 
 
Rozpočet spolku tvoří členské příspěvky, sponzorské a další dary. Aktuální výše členského příspěvku se odvíjí zejména od nákladů na maturitní ples 4. ročníku SPŠ MV v Praze, přičemž je v každém školním roce schválena Radou rodičů před zahájením nového školního roku.  Konečný termín úhrady členského příspěvku je do 31. října příslušného kalendářního roku.  Členské příspěvky je nutné hradit prostřednictvím transparentního účtu Spolku vedeného u Fio banka, a.s. Veškeré platby členů je nutné označit přiděleným variabilním symbolem. Dále pak zadáním jména, příjmení a označením třídy žáka v poznámce pro příjemce.
 
 
 
Kontakty:

předseda:  Mgr. Šárka Vopěnková

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

 

VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MV V PRAZE

Pod Táborem 102/5
Praha 9 – Hrdlořezy

Loc: 50°5′24″N, 14°30′44″E

PODPORUJÍ NÁS

Logo skps prahalogo skp verze 1

SEKCE STŘEDNÍHO POLICEJNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ SOKOLOV

Komenského 759
356 01 Sokolov

Loc: 50°17.83429'N, 12°63.90087'E

VÝCVIKOVÉ A VZDĚLÁVACÍ STŘEDISKO KRYŠTOFOVY HAMRY

Kryštofovy Hamry č.p. 15
okres Chomutov

Loc: 50°30′11″N, 13°08′08″E

INFORMAČNÍ SYSTÉMY ŠKOLY