• VPŠ A SPŠ MV V PRAZE | Pod Táborem 102/5, 190 24 Praha 9 – Hrdlořezy

Dopravní činnost

Obecný cíl vyučovacího předmětu

V předmětu dopravní činnost jsou žáci seznámeni s aktuální dopravně bezpečnostní situací v České republice, získávají teoretické vědomosti z právních předpisů vztahujících se k silniční dopravě, osvojují si a zdokonalují návyky, dovednosti a taktické zásady potřebné pro výkon dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu.

Cílem předmětu je seznámit žáka s problematikou silniční dopravy, za účelem všeobecné orientace v dané problematice s důrazem na preventivní i represivní působení orgánů státní správy. Seznámení s prováděním služebních zákroků, úkonů při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v souladu s příslušnou právní úpravou a profesní etikou. Vytvoření nových dovedností a návyků, osvojení a upevnění teoretických znalostí zakládajících správný postup zaměstnance státní správy při jeho působení v oblasti silniční dopravy.

Charakteristika učiva

Učivo předmětu dopravní činnost vzniklo na základě rámcového vzdělávacího programu a vychází ze vzdělávací oblasti bezpečnostní příprava a naplňuje odborné kompetence zejména v oblasti zajištění bezpečnostních činností, provádění kontrolních činností a provádění právních činností. V každém tematickém okruhu bylo učivo navýšeno proti požadavkům RVP na základě specifického pojetí předmětu na této škole.

VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MV V PRAZE

Pod Táborem 102/5
Praha 9 – Hrdlořezy

Loc: 50°5′24″N, 14°30′44″E

PODPORUJÍ NÁS

Logo skps prahalogo skp verze 1

SEKCE STŘEDNÍHO POLICEJNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ SOKOLOV

Komenského 759
356 01 Sokolov

Loc: 50°17.83429'N, 12°63.90087'E

VÝCVIKOVÉ A VZDĚLÁVACÍ STŘEDISKO KRYŠTOFOVY HAMRY

Kryštofovy Hamry č.p. 15
okres Chomutov

Loc: 50°30′11″N, 13°08′08″E

INFORMAČNÍ SYSTÉMY ŠKOLY