• VPŠ A SPŠ MV V PRAZE | Pod Táborem 102/5, 190 24 Praha 9 – Hrdlořezy

Názory našich žáků

Názory našich žáků

 

Proč bych doporučila studium na Střední policejní škole v Sokolově?

Studium na naší škole bych doporučila Vám, kteří chcete mimo jiné posouvat dále své hranice, rádi pomáháte druhým a máte smysl pro spravedlnost.

Je to škola, která poskytuje všeobecné i odborné vzdělání prostřednictvím mnoha předmětů. Naučíte se zde i nové, zajímavé věci, které vám mohou rozšířit obzor. Nabyté znalosti a dovednosti se vám mohou hodit jak při práci u policie, tak i v životě. Studium není snadné, ale udržuje si tím svou úroveň a prestiž. Občas to někteří z nás mají chuť vzdát, ale pak si vzpomeneme na to, proč tu jsme. Ať už zůstáváme kvůli tomu, že máme rádi výzvy, kvůli úžasnému kolektivu či skvělé a kvalitní výuce.

Musím říci, že učitelé jsou zde velice ochotní, vstřícní a je s nimi legrace. Také vás nikdy nikdo nenechá na holičkách. Škola se nás snaží vést ke spolupráci a ačkoliv mezi sebou máme občas neshody, problémy vždy vyřešíme společně.

Ještě před tím, než začala distanční výuka, užili jsme si spoustu zábavy na lyžařském výcviku, cyklistickém kurzu, adaptačním pobytu a na různých akcích a výletech. Rozhodně se tu nikdo nemůže nudit.

Co se týká odborných předmětů, zatím nemohu posoudit všechny, pouze ty, které jsem doposud poznala, další nás teprve čekají.

Zatím mě nejvíce baví psychologie a speciální příprava. Zajímá mě totiž poznávání lidské duše. Úžasná a zajímavá věda, která mě vždy bavila a je pro mě osobně velice přínosná. Vždy mě také bavily bojové sporty, proto si mě získala speciální příprava, kde se učíme sebeobraně a bojovým technikám, což je pro policistu velice důležité.

Kromě zajímavé výuky by vás mohly zaujmout i naše kroužky – redakce školního časopisu, fotografický kroužek, sebeobrana, střelecký kroužek apod. Každý, kdo má zájem, si na naší škole může najít něco, co ho bude bavit.

Ryvolová Jana, 2. E

 

Proč jsem si vybrala studium na policejní škole?

Na policejní škole v Sokolově studuji třetím rokem. Jedním z důvodů mého výběru byl fakt, že bych se v budoucnu policejní práci ráda věnovala. Podle mne vás těžko někde jinde lépe připraví na práci policisty než přímo na specializované policejní škole. Jsme školou Ministerstva vnitra, a tak vnímáme jako velkou výhodu jistotu pracovního uplatnění po studiu.

Byla to také zvědavost, která mne přivedla na tuto školu. V současné době si myslím, že pro studium na naší škole je také důležitá odvaha, síla a odhodlání vytrvat. 

Co mě baví nejvíc?

Nejvíc mne zaujal předmět bezpečnostní činnost, při kterém se dozvídáme o jednotlivých útvarech Policie České republiky a také se seznamujeme se zákonem o Policii ČR. Dalším mým oblíbeným předmětem je český jazyk. Není sice předmětem odborným, ale zato mne moc baví výklad naší paní učitelky a nové informace mi jdou do hlavy skoro samy. Ve škole se stále dozvídáme něco nového, učitelé občas odtajní zajímavé okamžiky z policejní praxe a to nás zajímá. Konkrétní příklady jsou asi nejlepším způsobem pro lepší zapamatování látky. 

Pravda, z některých věcí na škole nadšena nejsem, například z kliků při tělesné přípravě - ty mi snad nikdy nepůjdou... A je vážně těžké vytrvat a nevzdávat se. Myslím si, že asi každý z nás už zažil chvilky, kdy se chtěl vzdát, protože je to náročná škola a “přežije” jen nejsilnější. Tím ale samozřejmě nechci nikoho odradit. Co má za něco stát, to nikdy lehké nebude. 

Tichá Eva, 3. D

 

 

VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MV V PRAZE

Pod Táborem 102/5
Praha 9 – Hrdlořezy

Loc: 50°5′24″N, 14°30′44″E

PODPORUJÍ NÁS

Logo skps prahalogo skp verze 1

SEKCE STŘEDNÍHO POLICEJNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ SOKOLOV

Komenského 759
356 01 Sokolov

Loc: 50°17.83429'N, 12°63.90087'E

VÝCVIKOVÉ A VZDĚLÁVACÍ STŘEDISKO KRYŠTOFOVY HAMRY

Kryštofovy Hamry č.p. 15
okres Chomutov

Loc: 50°30′11″N, 13°08′08″E

INFORMAČNÍ SYSTÉMY ŠKOLY